Lucius à la carte

Wilt u de kaart (menu en à la carte) op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Oesters

Zeeuwse Creuse p/st. 4,00 6 st. 24,00

Renart Boulon “Superieur” p/st. 4,00 6 st. 24,00

Cap Horn p/st. 4,75 6 st. 28,50

Zeeuwse Platte p/st. 6,00 6 st. 36,00

Assortiment oesters 4 st. 18,75

Assortiment oesters 8 st. 37,50

Plateaus

PLATEAU CRUSTACÉS 55,00
½ Canadese kreeft, Noordzee krabpoten
3 gamba’s, 3 langoustines, Hollandse garnalen

PLATEAU FRUITS DE MER 75,00
½ Canadese kreeft, 2 gamba’s, 6 oesters van het seizoen,
2 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole

PLATEAU LUCIUS 145,00
Voor 2 personen
1 Canadese kreeft, 4 gamba’s, 12 oesters van het seizoen,
4 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole

PLATEAU NOORDZEE 35,00
Voor 2 personen
Haring, gerookte paling, Hollandse garnalen en makreelsalade

PLATEAU GRILLADE 95,00
Voor 2 personen
Gegrilde Canadese kreeft, sliptongen, zalm, tonijn, gamba’s en langoustines

EXTRA

½ Canadese kreeft 21,50
Noordzee krabpoten 500 gr. 17,50
Bulots 250 gr. 8,50

Voorgerechten

Haring met Amsterdams zuur (met korenwijn) € 7,50 (€ 10,00)

Scheermessen gebakken met knoflook € 13,50

Hollandse garnalen met toast € 18,50

Gerookte paling met toast € 21,50

Salade van zeewier, komkommer, shii-take en rivierkreeftjes met Japanse mayonaise € 16,50

Gerookte Noorse zalm met blini en crème fraîche € 18,50

Krabcocktail € 18,50

Gebakken coquilles met Parmezaanse kaassaus € 17,50

Baeri kaviaar (10 gram) met blini, crème fraîche en een glaasje wodka € 35,00

Soepen

Vissoep Lucius met Parmezaanse kaas, rouille en croûtons 9,50

Kreeftenbisque met cognacroom 13,50

Pompoensoep met rode chilipeper (vegetarisch) 9,50

Canadese kreeft

Halve kreeft 24,50

Hele kreeft 47,50

supplement aardappelpuree en salade 4,00

Gamba’s

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook 5 stuks 16,50

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook 9 stuks 26,50

supplement frites en salade 4,00

Hoofdgerechten

Sliptongen in de roomboter gebakken 27,50

Noordzee tong in de roomboter gebakken 600 gram 57,50

Tarbotmoot in de roomboter gebakken met Hollandaisesaus 37,50

Wilde Alaska zalm naar keuze bereid (gebakken, gegrild of gepocheerd)  27,50

Gegrilde tonijn met sojasaus 27,00

Grillade van verschillende soorten vis 27,50

Bourride Lucius (Diverse gepocheerde vissoorten gegratineerd met rouillesaus) 25,50

Entrecôte met gamba’s en Bearnaisesaus 32,50

Boekweit blini met shiitake, courgette, groene asperges en warme rouille (vegetarisch) 21,50

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET GARNITUUR

Desserts 

Chocolade moelleux met vanille-ijs 12,00

Anijs-peertje, peper-créme brûlée, kruidnagelsiroop, kaneelijs en gember merengue 10,50

Hazelnoot-dulce de leche-mousse met pure chocolade sorbet en suikerbrood 12,50

Café Gourmand (koffie met lekkernijen) 12,50

1 bolletje ijs 3,50

Hollandse kazen 12,50