Lucius à la carte

Wilt u de kaart (menu en à la carte) op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Voorgerechten

Haring (met korenwijn) € 7,50 (€ 8,75)

Krabcocktail € 18,50

Hollandse garnalen met toast € 18,50

Gerookte paling met toast € 19,50

Gerookte Noorse zalm met blini en crème fraîche € 18,50

Gebakken coquilles met Parmezaanse kaassaus € 17,50

Baeri kaviaar (10 gram) met blini, crème fraîche en een glaasje wodka € 35,00

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook € 16,50

Halve Canadese kreeft (warm of koud) € 23,50

Scheermessen gebakken met knoflook € 11,50

Salade van zeewier, komkommer, shii-take en rivierkreeftjes met Japanse mayonaise € 15,50

Soepen

Vissoep Lucius met Parmezaanse kaas, rouille en croûtons € 9,50

Kreeftenbisque met cognacroom € 13,50

Venkelroomsoep met avocado, zeekraal en Hollandse garnalen € 11,50

Hoofdgerechten

Sliptongen in de roomboter gebakken € 25,00

Noordzee tong in de roomboter gebakken 600 gram € 55,00

Tarbotmoot in de roomboter gebakken met Hollandaisesaus € 32,50

Wilde Alaska zalm naar keuze bereid (gebakken, gegrild of gepocheerd) € 27,50

Gegrilde tonijn met sojasaus € 27,00

Grillade van verschillende soorten vis € 27,50

Bourride Lucius (Diverse gepocheerde vissoorten gegratineerd met rouillesaus) € 25,50

Entrecôte met gamba’s en Bearnaisesaus € 29,50

Canadese kreeft € 45,50

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook € 26,50

Shiitake risotto met uienpuree en knolselderij uit de oven (vegetarisch) € 22,50

ALLE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET GARNITUUR

Oesters

Fines de Normandie p/st. € 3,75 6 st. € 22,50

Oosterschelde Creuses No 3 p/st. € 3,75 6 st. € 22,50

Wilde Wad oesters p/st. € 3,75 6 st. € 22,50

Zeeuwse Platte p/st. € 5,45 6 st. € 32,50

Assortiment oesters 8 st. € 32,50

Plateaus

PLATEAU CRUSTACÉS € 45,00
½ Canadese kreeft, Noordzee krabpoten
3 gamba’s, 3 langoustines, Hollandse garnalen

PLATEAU FRUITS DE MER € 62,50
½ Canadese kreeft, 2 gamba’s, 6 oesters van het seizoen,
2 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole

PLATEAU LUCIUS € 115,00
Voor 2 personen
1 Canadese kreeft, 4 gamba’s, 12 oesters van het seizoen,
4 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole

PLATEAU NOORDZEE € 35,00
Voor 2 personen
Haring, gerookte paling, Hollandse garnalen en makreelsalade

PLATEAU COQUILLAGE € 35,00
Voor 2 personen
Vongole, kokkels en scheermessen gebakken met knoflook en rode peper

PLATEAU GRILLADE € 95,00
Voor 2 personen
Gegrilde Canadese kreeft, sliptongen, zalm, tonijn, gamba’s en langoustines

EXTRA

½ Canadese kreeft € 21,50
Noordzee krabpoten 500 gr. € 17,50
Bulots 250 gr. € 8,50

Desserts 

Pavlova met aardbeien en crème de cassis room € 9,50

Chocolade-koffieganache met hazelnootmousse en bananenroomijs € 10,50

Watermeloen met Grieks yoghurtschuim, rabarber-vanillecompote en honing € 9,50

Gemarineerde ananas met kardemomcrème, amandelroomijs en kokos-crumble € 10,00

Stemgember met dun geslagen room € 9,50

Drie bolletjes ijs (ook suikervrij) € 10,50

Café Gourmand (koffie met lekkernijen) € 10,50

Hollandse kazen € 12,50