Geschiedenis

George Lodewijks had ooit het bekende café Aas van Bokalen en wilde begin jaren zeventig een café-restaurant erbij kopen. In 1975 kocht hij dit pand in de Spuistraat en maakte er een bistro van. De muren werden betegeld, er stonden kerkbanken langs de muren en er werden oude ‘doorleefde’ tafels neergezet. Het restaurant was in die dagen een stuk kleiner. Na een verbouwing is het aantal uitgebreid naar 74 zitplaatsen, die hebben we anno 2016 nog steeds.

Vanaf het begin volgen we zijn filosofie om goede, pure producten te serveren in een ongedwongen, prettige sfeer. Alles kan bij Lucius. Als gasten vragen om een bepaalde vis die ze liever op een andere manier bereid willen hebben? Prima! Als mensen gerechten willen delen? Prima! Het hoort bij de service die we bij Lucius graag geven. Restaurant Lucius steunt op de pijlers zoals George Lodewijks ze destijds heeft gebouwd. Hij denkt nog steeds met ons mee, George is voor altijd verbonden aan Lucius, tegenwoordig als adviseur.

Vanaf dag één is Lucius een vertrouwde plek geweest voor gasten uit binnen- en buitenland. Al jaren komen er veel internationale gasten bij Lucius eten. Mensen uit onder meer Rusland, de Verenigde Staten, China en Engeland. Onze menukaart is er inmiddels in negen talen. Maar natuurlijk komen ook veel gasten uit Amsterdam en wijde omgeving graag een hapje bij ons eten.

En nog altijd is er geen stilist aan te pas gekomen. De gezellige, authentieke inrichting toont wat je hier kunt verwachten. Het feit dat we na twintig jaar tijd de stoelen moesten vervangen en we maar gewoon dezelfde hebben aangeschaft, zegt misschien genoeg.