Lucius à la carte

Wilt u de kaart (menu en à la carte) op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Oesters

Zeeuwse creuses 6 stuks 19,50

Zeeuwse platte 6 stuks 28,50

Fines de Claire 6 stuks 17,50

 

Assortiment oesters 6 stuks 21,50

Zeeuwse creuse – komkommer – korenwijn – basilicum 3 oesters 11,00

Zeeuwse creuse – spinazie – hollandaisesaus 3 oesters 13,50

 

Zeeuwse mosselen Imperial

Voorgerecht 13,50

Hoofdgerecht 26,50

Plateaus

 

PLATEAU LUCIUS 139,50
Voor 2 personen
hele Canadese kreeft – 12 oesters van het seizoen – langoustines – gamba’s – Noordzee krabpoten
spinkrab – Hollandse garnalen – vongole – kokkels – bulots – alikruiken

PLATEAU FRUITS DE MER 75,00
halve Canadese kreeft – 6 oesters van het seizoen – langoustines – gamba’s – Noordzee krabpoten
spinkrab – Hollandse garnalen – vongole – kokkels – bulots – alikruiken

PLATEAU CRUSTACÉS 52,50
halve Canadese kreeft, Noordzee krabpoten
gamba’s – langoustines – spinkrab – Hollandse garnalen

CANADESE KREEFT
koud of warm geserveerd
half 22,50 heel 42,50

GEBAKKEN BLACK TIGER GAMBA’S
voorgerecht 16,50 hoofdgerecht 26,50

 

Voorgerechten

Haring – Amsterdams zuur 7,50
met een glaasje korenwijn 10,00

Hollandse garnalen cocktailsaus – toast 18,50

Gerookte paling mierikswortelcréme – toast 21,50

Noordzee plateau voor 2 personen 35,00
Haring – gerookte paling – Hollandse garnalen – makreelsalade – mierikswortelcréme – cocktailsaus – Amsterdams zuur – toast

Zeewiersalade – rivierkreeftjes – komkommer – shiitake – sesam – Japanse mayonaise 16,50

Gerookte Noorse zalm blini – crème fraîche 18,50

Krabcocktail geserveerd toast 18,50

Finest selected Baeri kaviaar by Persian Caviar 10 gram
blini – crème fraîche – Ketel 1 wodka 35,00

Coquilles guacamole – crispy pancetta 16,50

Gebakken scheermessen of vongole knoflook – sjalot – rode peper 11,50

 

Soepen

Vissoep Lucius Parmezaanse kaas – rouille – croûtons 9,50

Kreeftenbisque cognacroom 13,50

Kerrievelouté Granny Smith (vegetarisch) 9,50

 

Hoofdgerechten

Vangst van de dag dagelijks wisselende specialiteit dagprijs

Sliptongen in de roomboter gebakken 25,50

Noordzee tong (600 gram) in de roomboter gebakken 55,00

Tarbotmoot in de roomboter gebakken met Hollandaisesaus 33,50

Wilde Alaska zalm gebakken gegrild of gepocheerd – Basilicum-beurre blanc 25,50

Pasta vongole knoflook – peterselie – olijfolie 17,50

Gegrilde tonijn sojasaus – gember – wakame 26,50

Grillade diverse gegrilde vissoorten aïoli 25,50

Bourride Lucius diverse gepocheerde vissoorten aardappelpuree – rouille 25,50

Gegrilde entrecôte Bearnaisesaus 26,50

 

Vegetarisch

Risotto groene kruiden – oesterzwammen – akkerpaddenstoelen 19,50

Rode kool jackfruit – emping – piccalilly 19,50

ALLE HOOFDGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF GARNITUUR

 

Nagerechten

Amsterdamse flauwekulparfait 9,50
Haagse bluf – vlierbloesemmascarpone

Chocolade-hazelnootmarquise gebakken peer – vanilleroom 9,50

Kokos-hangop ananas – kardemom-sinaasappelsaus 9,50

Crème karamel bramen – bananen cheesecake – amandelijs 9,50

Café Gourmand koffie met huisgemaakte lekkernijen 10,50

Assortiment ijs 3 verschillende smaken 11,50

Hollandse kazen van fromagier Arxhoek uit Amsterdam 13,50

 

Dessertwijn

per glas 9,50

Muscat de Beaumes- de-Venise Domaine du Paparotier, Rhône (biologisch)

Pedro Ximénez, Monteagudo Delgado Zuleta SA, Jerez-Xérès-Sherry

Monbazillac 2016 Domaine de Montlong, Bergerac