Lucius à la carte

Wilt u de kaart op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Oesters

Per half dozijn

Zeeuwse creuses 19,50

Fines de Claire 17,50

Ierse creuse “Pearl of Ireland” 23,50

Assortiment oesters 3 stuks 10,50 6 stuks 20,00
Zeeuwse creuses | Fines de claire | Pearl of Ireland

Oesters Florentine 3 stuks 13,50
Zeeuwse creuses | spinazie | Parmezaanse kaas | hollandaisesaus

 

Kaviaar

Finest selected Baeri kaviaar by Persian Caviar 10 gram
blini | crème fraîche 35,00

 

Zeeuwse mosselen

Imperial
Voorgerecht 13,50 hoofdgerecht met frites en salade 26,50

Lucius wortel | ui | prei | selderij | knoflook | witte wijn
Amsterdams bier IJ-bier “Natte” | ui
Uit het oosten kokosmelk | gember | limoen | knoflook | rode peper

 

Koude voorgerechten

Noordzee plateau voor 2 personen 32,50 mét gerookte paling + 7,50
Haring | Hollandse garnalen | makreelsalade | spekbokking | rolmops | cocktailsaus | Amsterdams zuur | toast

Haring | Amsterdams zuur 7,50
met een glaasje korenwijn 10,00

Gerookte paling | mierikswortelcréme | toast 21,50

Hollandse garnalen | cocktailsaus | toast 15,00

Zeewiersalade | rivierkreeftjes | komkommer | shiitake | sesam | Japanse mayonaise 16,50

Gerookte Noorse zalm Royal Class | blini | crème fraîche 19,00

Krabcocktail | sneeuwkrab | toast 18,50

Salade sardines | spinazie | rucola | feta | tomaat 12,50

 

Schaal & schelpdieren

PLATEAU LUCIUS 155,00
Voor 2 personen
hele Canadese kreeft | 12 oesters van het seizoen | langoustines | gamba’s | Noordzee krabpoten
spinkrab | Hollandse garnalen | vongole | kokkels | scheermes | alikruiken

PLATEAU FRUITS DE MER 80,00
halve Canadese kreeft | 6 oesters van het seizoen | langoustines | gamba’s | Noordzee krabpoten
spinkrab | Hollandse garnalen | vongole | kokkels | scheermes | alikruiken

PLATEAU CRUSTACÉS 65,00
halve Canadese kreeft | Noordzee krabpoten
gamba’s | langoustines | spinkrab | Hollandse garnalen

 

Kreeft

Klassiek | courtbouillon | aardappel heel 49,00 half 26,50
Florentine | spinazie | hollandaisesaus heel 52,50 half 27,50
Sticky Thai | chili | koreander | limoen heel 52,50 half 27,50

 

Gamba’s

Black tiger
gebakken in knoflookboter
voorgerecht 16,50 hoofdgerecht met frites en salade 27,50

 

Soepen

Kreeftenbisque | cognacroom 13,50

Vissoep Lucius | Parmezaanse kaas | rouille | croûtons 9,50

Kervelroomsoep | gerookte paling | appel 11,50   zonder paling (vegetarisch) 9,50

 

Warme voorgerechten

Coquilles | Parmezaanse kaassaus 16,50

Scheermessen | knoflook | sjalot | rode peper 12,50

Octopus | tzatziki | paprika | Kalamata olijven 13,50

 

Hoofdgerechten

Grillade diverse gegrilde vissoorten | aïoli 28,50

Tarbot in roomboter gebakken | Hollandaisesaus 32,50

Sliptongen in roomboter gebakken 25,00

Noordzee tong in roomboter gebakken 57,50

Red snapper | curry-kokossaus | Thaise salade 26,00

Hele zeebaars gegrild | remouladesaus 26,00

Noorse zalm gebakken gegrild of gepocheerd  | hollandaisesaus 25,00

Bourride Lucius diverse gepocheerde vissoorten  | aardappelpuree | rouille 25,00

Gegrilde tonijn | sojasaus | gember | wakame 27,50

Gegrilde entrecôte | Bearnaisesaus 26,50

Open ravioli | spinazie | gedroogde tomaat | feta
pijnboompitten | gepofte knoflooksaus (vegetarisch) 19,50

 

ALLE HOOFDGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF GARNITUUR

 

Nagerechten

Chocolade “Pot de crème” 10,50

Gekonfijte gember | dun geslagen room 9,50

Aardbeien Romanoff | vodka | hangop | vanille-ijs 11,50

Crème brûlée 9,50

Dame Blanche | vanille-ijs | chocoladesaus | amandelen 11,50

Coupe Colonel | citroensorbetijs | vodka 6,50

Affogatto | vanille-ijs | espresso 6,50

Café Gourmand koffie met huisgemaakte lekkernijen 11,50

Assortiment ijs ook suikervrij 9,00

Hollandse kazen van fromagier Arxhoek uit Amsterdam 13,50

 

Dessertwijn

per glas 9,50

Muscat de Beaumes- de-Venise Domaine du Paparotier, Rhône (biologisch)

Pedro Ximénez, Monteagudo Delgado Zuleta SA, Jerez-Xérès-Sherry

Monbazillac 2016 Domaine de Montlong, Bergerac