Lucius à la carte

Wilt u de kaart (menu en à la carte) op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Oesters

Zeeuwse creuses 6 stuks 19,50

Zeeuwse platte 6 stuks 28,50

Fines de Claire 6 stuks 17,50

 

Assortiment oesters 6 stuks 21,50

Zeeuwse creuse – spinazie – hollandaisesaus 3 oesters 13,50

 

Zeeuwse mosselen Imperial

Voorgerecht 13,50

Hoofdgerecht 26,50

 

Plateaus

PLATEAU LUCIUS 155,00
Voor 2 personen
hele Canadese kreeft – 12 oesters van het seizoen – langoustines – gamba’s – Noordzee krabpoten
spinkrab – Hollandse garnalen – vongole – kokkels – bulots – alikruiken

PLATEAU FRUITS DE MER 80,00
halve Canadese kreeft – 6 oesters van het seizoen – langoustines – gamba’s – Noordzee krabpoten
spinkrab – Hollandse garnalen – vongole – kokkels – bulots – alikruiken

PLATEAU CRUSTACÉS 65,00
halve Canadese kreeft, Noordzee krabpoten
gamba’s – langoustines – spinkrab – Hollandse garnalen

CANADESE KREEFT
koud of warm geserveerd
half 27,50 heel 52,50

GEBAKKEN BLACK TIGER GAMBA’S
voorgerecht 16,50 hoofdgerecht 27,50

 

Voorgerechten

Haring – Amsterdams zuur 7,50
met een glaasje korenwijn 10,00

Hollandse garnalen cocktailsaus – toast 15,00

Gerookte paling mierikswortelcréme – toast 21,50

Noordzee plateau voor 2 personen 30,00 mét gerookte paling + 7,50
Haring – Hollandse garnalen – makreelsalade – spekbokking – sprot – cocktailsaus – Amsterdams zuur – toast

Zeewiersalade – rivierkreeftjes – komkommer – shiitake – sesam – Japanse mayonaise 16,50

Gerookte Noorse zalm blini – crème fraîche 19,00

Krabcocktail geserveerd toast 18,50

Finest selected Baeri kaviaar by Persian Caviar 10 gram
blini – crème fraîche 35,00

Coquilles bloedworst – Parmezaanse kaassaus 16,50

Scheermessen & vongole knoflook – sjalot – rode peper 12,50

 

Soepen

Vissoep Lucius Parmezaanse kaas – rouille – croûtons 9,50

Kreeftenbisque cognacroom 13,50

Knolselderij crémesoep – romaine-sla (vegetarisch) 9,50

 

Hoofdgerechten

Vangst van de dag dagelijks wisselende specialiteit dagprijs

Bourride Lucius diverse gepocheerde vissoorten aardappelpuree – rouille 23,50

Sliptongen in de roomboter gebakken 25,00

Noordzee tong (600 gram) in de roomboter gebakken 55,00

Tarbotmoot in de roomboter gebakken met Hollandaisesaus 32,50

Wilde Alaska zalm gebakken gegrild of gepocheerd – Basilicum-beurre blanc 25,00

Spaghetti – black tiger gamba’s tomaat – knoflook – peterselie 22,50

Gegrilde tonijn sojasaus – gember – wakame 27,50

Grillade diverse gegrilde vissoorten aïoli 27,50

Bavette beurre noisette of bearnaisesaus 22,50

Gegrilde entrecôte Bearnaisesaus 26,50

 

Vegetarisch

Aardpeer – courgette – gekonfijte tomaat – boleet – Gorgonzola 19,50

ALLE HOOFDGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF GARNITUUR

 

Nagerechten

Chocolade-loempia dulce de leche | hazelnootijs 11,50

Notenbroodpudding crème anglaise | bramensorbet 9,50

Gebakken appel rum-rozijnencake | dadelstroop 11,00

Zoethoutparfait zwart-wit marshmallow | dropgel 9,50

Gekonfijte gember dun geslagen room 9,50

Café Gourmand koffie met huisgemaakte lekkernijen 10,50

Assortiment ijs ook suikervrij 11,50

Hollandse kazen van fromagier Arxhoek uit Amsterdam 13,50

 

Dessertwijn

per glas 9,50

Muscat de Beaumes- de-Venise Domaine du Paparotier, Rhône (biologisch)

Pedro Ximénez, Monteagudo Delgado Zuleta SA, Jerez-Xérès-Sherry

Monbazillac 2016 Domaine de Montlong, Bergerac