Lucius à la carte

Wilt u de kaart (menu en à la carte) op uw gemak thuis bekijken? Download dan hier de menukaart

Oesters

geserveerd met vinaigrette, brood en boter

Premier Zomeroesters p/st. 4,00 6 st. 24,00

Renart Boulon “Superieur” p/st. 3,75 6 st. 22,50

Zeeuwse platte p/st. 6,00 6 st. 36,00

Assortiment oesters
Premier Zomeroesters, Renart Boulon “Superieur”, Zeeuwse platte
3 st. 13,75 6 st. 27,50

Zeeuwse mosselen

Voorgerecht 13,50

Hoofdgerecht 26,50
geserveerd met frites en salade

Plateaus

PLATEAU CRUSTACÉS 55,00
½ Canadese kreeft, Noordzee krabpoten
3 gamba’s, 3 langoustines, Hollandse garnalen geserveerd met huisgemaakte mayonnaise en rouille

PLATEAU FRUITS DE MER 75,00
½ Canadese kreeft, 2 gamba’s, 6 oesters van het seizoen,
2 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole geserveerd met huisgemaakte mayonnaise, rouille en vinaigrette

PLATEAU LUCIUS 145,00
Voor 2 personen
1 Canadese kreeft, 4 gamba’s, 12 oesters van het seizoen,
4 langoustines, Noordzee krabpoten, bulots, alikruiken,
Hollandse garnalen, kokkels, vongole geserveerd met huisgemaakte mayonnaise, rouille en vinaigrette

Schaal en schelpdieren

½ Canadese kreeft 24,50
Noordzee krabpoten 500 gr. 17,50
Langoustines 250 gr. 22,50
Bulots 250 gr. 15,50

Op ijs geserveerd of gebakken met knoflook en peterselie
Kokkels 250 gr. of vongole 250 gr 13,50

Voorgerechten

Haring met Amsterdams zuur (met korenwijn) € 7,50 (€ 10,00)

Hollandse garnalen geserveerd met cocktailsaus en toast € 18,50

Gerookte paling geserveerd met toast € 21,50

Noordzee plateau voor 2 personen € 35,00
Haring, gerookte paling, Hollandse garnalen en makreelsalade geserveerd met crème fraîche, cocktailsaus, Amsterdams zuur en toast en boter

Scheermessen gebakken met knoflook en rode peper € 13,50

Salade van zeewier, komkommer, shii-take en rivierkreeftjes met Japanse mayonaise € 16,50

Gerookte Noorse zalm met blini en crème fraîche € 18,50

Krabcocktail geserveerd met toast € 18,50

Coquilles met Parmezaanse kaassaus en akkerpaddestoelen € 17,50

Halve Canadese kreeft warm geserveerd met gesmolten boter 24,50

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook, sjalotten en rode peper 14,50

Baeri kaviaar (10 gram) met blini, crème fraîche en een glaasje Ketel 1 wodka € 35,00

Soepen

Vissoep Lucius met Parmezaanse kaas, rouille en croûtons 9,50

Kreeftenbisque met cognacroom 13,50

Koude geroosterde aubergine en paprikasoep (vegetarisch) 9,50

Hoofdgerechten

Sliptongen in de roomboter gebakken 27,50

Noordzee tong (600 gram) in de roomboter gebakken 57,50

Tarbotmoot in de roomboter gebakken met Hollandaisesaus 37,50

Hele Canadese kreeft geserveerd met gesmolten boter 47,50

Wilde Alaska zalm gebakken, gegrild of gepocheerd geserveerd met Hollandaise saus  27,50

Plateau Grillade voor 2 personen 95,00
Hele gegrilde Canadese kreeft (+/-400 gr.), sliptongen, zalm, tonijn, gamba’s en langoustines geserveerd met aïoli, salade en frites

Gegrilde tonijn met sojasaus 27,00

Grillade van verschillende soorten vis geserveerd met aïoli 27,50

Bourride Lucius (diverse gepocheerde vissoorten geserveerd op aardappelpuree en gegratineerd met rouillesaus) 25,50

Gamba’s (ongepeld) gebakken met knoflook, sjalotten en rode peper 24,50

Entrecôte met Bearnaisesaus 27,50

Gado-gado loempia met rendang van spitskool, zoete mangosambal en emping (vegetarisch) 21,50

ALLE HOOFDGERECHTEN ZIJN INCLUSIEF GARNITUUR

Desserts 

Citroentje met Suiker: mousse van citroenjenever met citroencake, citroensorbet en citroensaus 9,50

Karamel panna cotta met vanille-ijs en nougatine crunch 10,50

Île flottante 11,50

Chocolademousse met mascarpone-crème en sinaasappel compote 9,50

Café Gourmand (koffie met huisgemaakte lekkernijen) 12,50

Assortiment ijs van 3 verschillende smaken 11,50
1 bolletje ijs 4,00

Hollandse kazen 13,50